Това домашно крема сирене става невероятно вкусно, а е и доста лесно
Предлагаме ви рецептата за домашно крема сирене . Прави се лесно и няма нищо общо с купешкото, което го развалиха.
Чудно вкусно става това лесно домашно крема сирене
Трябват ни половин кило извара, едно яйце, сто грама масло, половин лъжичка сода за хляб, една лъжичка сол.
Първо е необходимо да си разбием изварата с помощта на пасатор, за да стане гладка. След това я смесваме с останалите продукти – яйцето, маслото, солта и содата бикарбонат.
Получената смес, която сме разбъркали хубаво преди това, я слагаме на водна баня на котлона. Не забравяме да я разбъркваме непрекъснато, докато видим, че сместа започне да се разтопява.
Ако желаете, в този момент може да добавите вътре и малко копър, магданоз или някаква друга подправка – според личния си вкус и предпочитания.
Когато вече е готово, сваляте го от водната баня на котлона и го оставяте да се охлади. Необходимо е да е наистина добре охладено, за да е идеално за консумация. После спокойно си го мажете вече на филийка или го добавяте към ястия, салати и къде ли не.
Това домашно крема сирене има точния вкус от детството. Сами ще се уверите, когато го опитате. И гарантираме, че повече никога няма да си давате парите за купешките боклуци. Които стават все по-развалени от ден на ден.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!