Е такъв кекс не сте яли и аз не бях, но като го пробвах, докато не го омотах целия не се спрях

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Е такъв кекс не сте яли и аз не бях, но като го пробвах, докато не го омотах целия не се спрях
Е такъв кекс не сте яли и аз не бях, но като го пробвах, докато не го омотах целия не се спрях
588025
Е такъв кекс не сте яли и аз не бях, но като го пробвах, докато не го омотах целия не се спрях
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими Съставки

вафли - 4 бр. Боровец или обикновени
кисело мляко - 1 кофичка
захар - 1 ч.ч.
сода бикарбонат - 1 ч.л.
олио - 1/2 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч.
шоколад - 150 г

 

Начин на приготвяне

Четирите броя вафли  настъргвам в дълбока купа. 

В кофичката кисело мляко  прибавям содата за хляб и разбърквам хубаво, за да шупне.

След това изсипвам шупналото кисело мляко към настърганите вафли. Разбърква се добре. 

Към сместа добавям още захарта и олиото . Отново се разбърква хубаво. След това се прибавя брашното. Отново се разбърква хубаво. 

Кексова форма помазвам хубаво със олио, след което поръсва с брашно, за да не залепнекексът. Изсипвам част от сместа и по средата слагам начупения на много дребно шоколад. След това изсипвам останалата част от сместа. 

Пека на предварително загрята фурна на 180 градуса. Готовността на кекса се проверява със клечка за зъби. След като е готов кексът, го оставете да изстине, преди да го обърнете

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft