Задушени тиквички с домати и чесън
17 Май 2012
54749
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
600 г малки тиквички
3 лъжици олио
3 домата
1/2 лимон
2 люти чушлета
2 скилидки чесън
дафинов лист
мащерка
кориандър
сол
Отрязваме двата края на изплакнатите тиквички, нарязваме на парченца, посоляваме, поставяме в гевгир и ги цедим около 1 час. Попарваме доматите с вряла вода, обелваме и ги нарязваме ситно. Слагаме счукания чесън, ситно нарязаните чушлета, олиото, 150 г вода, лимоновия сок, подправките и сол в тенджера, възваряваме, прибавяме доматите и тиквичките и задушаваме до омекване. Поднасяме ястието студено.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари