1 ч.чаша рапично олио
1/2 ч.чаша брашно
2 ч.чаши бамя, едро накълцана
1/2 малка глава лук, на кубчета
1 яйце
1/4 ч.чаша пълномаслено мляко
1 ч.чаша настъргано сирене
1/4 с.л. лют червен пипер
сол и черен пипер
В дълбок съд загрейте олиото на средна температура. В голяма купа смесете брашното, бамята, лука и лютия пипер и разбъркайте добре, за да се размесят продуктите. В по-малка купичка разбийте яйцето с млякото, докато сместа стане хомогенна. Добавете сместа с млякото към бамята, като разбърквайте. Добавете и сиренето и отново разбъркайте, докато продуктите напълно се поемат и хомогенизират. Посолете и подправете с черен пипер.
Загребвайте малки купчинки от сместа (най-добре с помощта на лъжичка за сладолед) и ги пускайте в олиото. С шпатула леко притиснете всяка купчинка, докато се сплеска. Пържете кюфтетата до златисто, около 4 минути на страна, като ги обърнете веднъж. Ако покафеняват прекалено бързо, намалете котлона. Отцедете готовите кюфтета върху домакинска хартия, поръсете с още подправки при необходимост и поднесете топли.