Нарязваме и изпържваме тиквичките в загрят тиган с малко количество олио. Нарязваме на дребно лука и моркова. Месото накъсваме на парчета. Гъбите почистваме и нарязваме на филийки. След тиквичките, в същия тиган запържваме лука, моркова, гъбите и пилешкото месо. Пържим в малко количество мазнина (около 2 с.л.) и силно загрят тиган, за да не дадем възможност на гъбите да пуснат сос. Разбъркваме и държим на котлона около 5 минути, посоляваме на вкус. След това в друг съд загряваме 3-4 с.л. олио и запържваме брашното. Разреждаме киселото мляко с 200 мл вода и на тънка струйка прибавяме тази смес към брашното. Бъркаме до получаване на гладък и гъст сос. Сваляме от котлона, посоляваме на вкус и добавяме нарязания копър.
Подреждане на лазанята: Разделяме тиквичките приблизително на 2 равни части. Едната част подреждаме на дъното на тава. Посоляваме ги и отгоре разпределяме гъбено-месната смес. Отгоре подреждаме втората част от тиквичките. Заливаме с млечния сос. Настъргваме кашкавала и запичаме във фурна отначало на 250 С, а след това превключваме на грил до получаване на запечена кашкавалена коричка. Тъй като всички продукти са претърпяли термична обработка, времето за запичане е кратко.
Млечния сос може да се направи и като сос Бешамел с прясно мляко.
Лазаня с тиквички
22 Декември 2011
84293
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари