Лазаня с тиквички

вход през zajenata.bg
Лазаня с тиквички
admin
Добавена от: admin
84293
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 бр. (около 700 г) тиквички
300 г пилешко месо (сварено)
300 г гъби (печурка)
1 глава лук
1/2 бр. морков
200 г кисело мляко
1 пълна с.л. брашно
олио
сол
1/4 връзка копър
150-200 г кашкавал

Нарязваме и изпържваме тиквичките в загрят тиган с малко количество олио. Нарязваме на дребно лука и моркова. Месото накъсваме на парчета. Гъбите почистваме и нарязваме на филийки. След тиквичките, в същия тиган запържваме лука, моркова, гъбите и пилешкото месо. Пържим в малко количество мазнина (около 2 с.л.) и силно загрят тиган, за да не дадем възможност на гъбите да пуснат сос. Разбъркваме и държим на котлона около 5 минути, посоляваме на вкус. След това в друг съд загряваме 3-4 с.л. олио и запържваме брашното. Разреждаме киселото мляко с 200 мл вода и на тънка струйка прибавяме тази смес към брашното. Бъркаме до получаване на гладък и гъст сос. Сваляме от котлона, посоляваме на вкус и добавяме нарязания копър.
Подреждане на лазанята: Разделяме тиквичките приблизително на 2 равни части. Едната част подреждаме на дъното на тава. Посоляваме ги и отгоре разпределяме гъбено-месната смес. Отгоре подреждаме втората част от тиквичките. Заливаме с млечния сос. Настъргваме кашкавала и запичаме във фурна отначало на 250 С, а след това превключваме на грил до получаване на запечена кашкавалена коричка. Тъй като всички продукти са претърпяли термична обработка, времето за запичане е кратко.
Млечния сос може да се направи и като сос Бешамел с прясно мляко. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft