Мжадара - леща с ориз по ливански
10 Януари 2012
55084
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарязаният лук се запържва до златист цвят. Лещата и оризът се слагат в една тенджера и заедно врат на силен огън в 4 ч.ч. вода, като след около 20 минути температурата се намалява наполовина. След сваряването им се изваждат и отцеждат. Прибавя се черен пипер и запърженият лук, като след това се захлупва моментално. Сервира се леко охладена, поднесена с кисело мляко и арабски хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари