От години я търся тази рецепта, но най- накрая я открих. Това е едно от най- вкусните неща, които някога съм яла

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От години я търся тази рецепта, но най- накрая я открих. Това е едно от най- вкусните неща, които някога съм яла
От години я търся тази рецепта, но най- накрая я открих. Това е едно от най- вкусните неща, които...
327680
От години я търся тази рецепта, но най- накрая я открих. Това е едно от най- вкусните неща, които някога съм яла
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Аз търсих тази рецепта шест години. Първо я пробвах на един рожден ден в свекървата ми през октомври и веднага се влюбих в нея.

Една нейна приятелка й я била дала. Шест години по-късно аз не оставих свекървата ми намира и я умолявах да се обади на приятелката си, за да вземе рецептата. Най-накрая свекървата ми осъзна, че няма да я оставя и станах собственик на ценната рецепта.

Такава рецепта не съм виждала в интернет: деликатен котлет от риба, който при дегустация се оказва с пълнеж от червена риба. Между другото, същата приятелка на моята свекърва, която сподели с мен рецептата, е съпруга на рибар и определено знае как да приготвя вкусна риба!

 

Какво ви трябва:

За кюфтетата:

1 кг филета от щука

2 глави лук

1 голям морков

50 грама краве масло

100-150 грама стар хляб

половин чаша мляко

 

За пълнежа:

1 глава лук

200 грама филе от сьомга или всякаква друга червена риба

50 грама краве масло

Растителна мазнина за пържене

 

Приготвяне:

Морковите, лука и щуката се нарязват и се задушават в маслото, докато омекнат. Хлябът напоете с прясното мляко. Задушените зеленчуци, хляба и филето от щука направете на кайма, добавете сол и черен пипер, разбъркайте добре.

Нарежете сьомгата, колкото е възможно на по-малки парченца (минете през кухненски робот), лукът нарежете на максимално ситно. В масло запържете лука, след това добавете розовата сьомга, сол, черен пипер и оставете да къкри, покрийте, докато продуктите омекнат, като разбърквате от време на време. Можете да добавите ситно нарязани зеленчуци.

От каймата оформете котлети, поставете в тях по една супена лъжица пълнеж, и запържете в растителна мазнина.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft