1 ч.ч ориз
2 тиквички
1 глава лук
копър
сол
черен пипер
червен пипер
олио
За заливката:
1 кофичка кисело мляко
2-3 яйца
1 суп.л. брашно
щипка сол
В тавичка запържваме лука до златисто. Добавяме нарязаните на кубчета тиквички и малко вода и задушаваме. Прибавяме измития ориз и продължаваме пърженето, докато оризът стане прозрачен. Поръсваме с червения пипер, разбъркваме и веднага заливаме с 3 и 1/2 ч.ч вода. Подправяме на сол, добавяме подправките /по желание може да добавим и 2 пилешки бульончета/ и печем в умерена фурна.
Когато оризът е почти готов, приготвяме и заливката: запържваме брашното за кратко, добавяме разбитите яйца с киселото мляко и бъркаме, докато започне да се сгъстява. С готовата смес заливаме равномерно вече готовия ориз и допичаме във фурната само на горен реотан до зачервяване и образуване на коричка.