В сезона на вкусните и полезни тиквички предлагаме три рецепти за скоростни тиквички, с които ще разнообразите вашето меню по един уникален начин
Измивате и белите тиквичките.
Нарязвате ги на колелца. Посолявате ги и ги овалвате в брашно.
Слагате в тавата хартия за печене.
Печете около 15 минути. Слагате настърган кашкавал и оставяте още малко, докато кашкавалът получи златисто-кафява коричка.
Те са изключително мързеливи, тъй като ги подготвяте невероятно бързо и после няма да миете тава, по която има останки от залепнала храна.
Вкусни печени тиквички с кашкавал върху хартия за печене
Сервирате с кисело мляко,чесън и магданоз.
Ако сложите малко майонеза към киселото мляко, ще получите фантастичен сос.
Вместо майонеза можете да добавите заквасена сметана.
***********
Белите и стържете. Слагате сол.
Добавяте нарязан копър и сух чесън.
Овкусявате с олио.
По желание, можете да прибавите лимонов сок или оцет.
Тази салата от пресни тиквички е особено добра като гарнитура за печено месо или риба.
*********
Измити тиквички, режете на 2 части. След това всяка част нарязвате на филийки.
Готовите филийки слагате в тавичка, наредени по начина, по който показаха във видеото.
Вероника наръси с малко сол и пресен копър, чесън на прах и сладък червен пипер.
Тя добави оризово олио. Ако нямате вкъщи, сложете олио или зехтин.
Слагате във фурната, за да се изпекат вашите прекрасни тиквички.
Готовите тиквички можете да консумиратедиректно или с кисело мляко.
Да са ви сладки вкусните и полезни тиквички!