Хрупкави зеленчуци с кашу и сусам

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Хрупкави зеленчуци с кашу и сусам
Хрупкави зеленчуци с кашу и сусам
admin
Добавена от: admin
70217
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 с.л. сусам
3 с.л. соев сос
1 1/2 с.л. нишесте
1 1/2 с.л. зехтин
2-3 големи скилидки чесън, нарязани на ситно
1/4 ч.ч. кашу
сол и бял пипер на вкус
около 500 гр. зеленчуци:
- броколи, накъсани на малки розички
- карфиол, накъсан на малки розички
- моркови, нарязани на пръчици
- зелен боб
- пиперка (червена, зелена), нарязана на ивички 

Предварително запечене сусама в сух тиган на среден огън за около минута, извадете и оставете настрана.
Смесете соевия сос и нишестето в малка купа. Рабърквайте добре, докато нишестето се разтвори напълно. Загрейте уока (или дълбок тиган), добавете зехтина и оставете силно да се загрее. Сложете чесъна и като бъркате пържете 20-на секунди. Добавете зеленчуците и разбърквате, докато леко поомекнат, но все още са хрупкави. Подправете на вкус със сол и бял пипер; добавете сместа с нишестето и гответе като разбърквате около 1 - 1 1/2 мин. Прибавете кашуто и поднесете зеленчуците, поръсени със сусам. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft