Чуквам им по едно яйце и всеки път стават фантастични! Гнезда от кайма, както ги правеше мама...
20 Юли 2016
105490
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Гнезда от кайма с яйце - една добра алтернатива на обичайните котлетите. Тестени ястие във фурната, което го прави много по-вкусни и по-здрави месо пържени в тиган.
Ястието изглежда необичайно и апетитен. го Хранене върху легло от зеленина, ще украсят масата за почивка, приятно изненада гостите и домакинство. Плънка да изберете по свой вкус и добавете любимите подправки за повече аромат.
Продукти:
250 гр. мляно свинско месо
250 гр.
мляно говеждо месо
1 питка бял хляб
1 чаша прясно мляко
1 глава лук
1 морков
6 яйца
10 мл олио
зелени подправки на вкус
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Ситно нарежете лука, моркова настържете на ситно ренде.
- Потопете хлебчето в млякото за 10-20 минути, след което го намачкайте.
- В купа смесете двата вида мляно месо, зеленчуците, хляба, едно яйце. Добавете сол и черен пипер.
- Разделете каймата на 5 части и оформете гнезда.
- Намажете тавичката с олио или покрийте с фолио, а отгоре поставете гнездата от кайма. Отгоре във всяко счупете по едно сурово яйце и посолете.
- Изпечете във фурната за 35 минути на 180 градуса.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари