В какво се киснат шницелите преди пържете, за да се топят в устата - ако искате да си оближете пръстите, ТОВА е рецептата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
В какво се киснат шницелите преди пържете, за да се топят в устата - ако искате да си оближете пръстите, ТОВА е рецептата!
13434
Снимков материал: pixabay.com
В какво се киснат шницелите преди пържете, за да се топят в устата - ако искате да си оближете пръстите, ТОВА е рецептата!

Ако искате да приготвите наистина вкусно и меко месо , ние имаме доказани трикове, които да ви помогнат в това. Ще видите, че месото никога не е имало по-добър вкус и буквално се топи на езика. 

Крехко месо

Има редица полезни продукти , които ще омекотят консистенцията на месото и ще подобрят вкуса. Представяме ви най-добрите продукти за марината за крехко месо :

Перфектно крехки и нежни свински шницели

крехки свински шницели

Процедурата е много проста. Очуканите и осолени котлети (напр.

свинско филе) трябва да се накиснат в прясно мляко (поне за един час, но най-добре да се оставят за една нощ). Те ще "изпият" млякото, ще бъдат меки и ще запазят сочността си.

Лук

глави лук

Можете да нарежете лука на ивици, дори на ситно, или да настържете или смелите с месомелачка.

Ще придаде на месото вкус, аромат и мекота, независимо как го приготвяте.

Съотношението лук към месо трябва да бъде 1: 1.

Горчица

горчица

Горчицата е отличен партньор за месото, независимо дали на прах или като сос.

Омекотява месните влакна и придава на месото пикантен аромат и лека острота.

Просто намажете цялото месо с горчица или нарежете на парчета с необходимия размер.

Смесете с горчицата, оставете да се маринова за 15 - 20 минути и след това запечете или обработете месото по желание. 

Сок от лимон или ананас

ананасов сок

И двата сока действат като омекотители и ако добавите някой от тях към маринатата, месото ще стане още по-меко. 

Маринатата от мариновани зеленчуци

кисели краставички

Маринатата от зеленчуци и туршии е отличен избор за месото.

Придава му мекота и използвате по-малко сол. 

Минерална вода

газирана вода

Това е доказан метод за омекотяване на месо от опитни готвачи. Най-добре е да използвате газирана минерална вода.

Картофено нишесте

Опитайте да накиснете по-твърдото месо във водата, в която сте разтворили картофено нишесте и резултатът ще ви изненада.

Сочните парчета месо с хрупкава коричка са гарантирани. 

СЪВЕТ ЗА МАРИНАТА: Смесете нишестето с малко вода и любимите си подправки.

Изсипете месото и оставете да се маринова за няколко часа.

Соев сос

соев сос

Мариновайте месото в соев сос за около 1 - 1,5 часа и това ще го направи крехко и отличително на вкус.

Когато експериментирате с различни маринати, изберете опцията, която ви подхожда най-добре.

Преди всичко, не забравяйте това важно правило, че никога не бива да солите месо преди готвене! Солта би отстранила сока от месото и то ще стане твърдо.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft