Ако продължавам така, ще нашишкавея! Но е толкова вкусно, особено върху филийка със сладко - и си...
10 Октомври 2016
19975
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
На 24 януари в САЩ празнуват Националния ден на фъстъчено масло! Този продукт е популяризиран в Америка през първата половина на ХХ век като икономичен източник на растителни протеини . Днес ще ви издадем рецептата на прекрасно и лесно за приготвяне домашно фъстъчено масло.
Фъстъчено маслото е питателен висококалоричен продукт, обилна закуска и просто много вкусно. Обикновено то се намазва върху филийка бял хляб, като се добавя конфитюр за сладост.
Първоначално рецептата съдържала само добре смлени фъстъци без други съставки, но с течение на времето като част от пастата били добавени мед или захар, сол, растително масло.
Продукти:
400 гр. фъстъци
щипка сол
2 с.л. мед
30 мл царевично олио
Приготвяне:
- Запечете фъстъците на суха фурна за 8-10 минути, охладете и почистете люспата.
- След това трябва да ги смелите. Това може да стане с помощта на мощен блендер или месомелачка.
- Добавете към фъстъчената паста солта и меда, разбъркайте добре. Сложете сместа отново в блендера и започнете да смилате масата, постепенно добавяйки мазнината.
- Готовата паста приберете в стъклен буркан и съхранявайте не повече от 2,5 месеца в хладилника.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари