Баба си месеше тестото, аз го купувам готово - но вкусът си остава от едно време! Бабиният лучник...
20 Септември 2016
10708
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Този вкусен и ароматен лучник може да приготвите с домашно тесто с мая или готово бутер тесто. Опитайте, идеален е за есенната и зимната трапеза!
Продукти:
500 гр.
бутер тесто
3 глави лук
3 яйца
1 жълтък
4 с.л. сметана
100 гр. твърдо сирене или кашкавал
сол и черен пипер на вкус
слънчогледово олио на вкус
Приготвяне:
- Размразете бутер тестото на стайна температура.
- Обелете и нарежете лука на полумесеци. Запържете го в тиган с олио до златисто-кафяво и добавете черен пипер и сол на вкус.
- Разбийте яйцата със заквасената сметана.
- На едро ренде настържете сиренето/кашкавала и го изсипете при яйцата. Разбъркайте.
- Разточете 2/3 от тестото и го прехвърлете във форма. Оформете борд отстрани и изрежеете излишното тесто.
- Върху тестото във формата изсипете лука и залейте с яйчената смес. Прегънете борда към центъра.
- Останалото тесто разточете и нарежете на ивици. С тях украсете лучника във формата на решетка. Намажете с яйчен жълтък.
- Пъхнете лучника в предварително загрята 220 градуса фурна за около половин час.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари