Нужни продукти:
500 гр. боб
2 кг. патладжани
500 гр.
500 гр. сладки чушки
3 глави чесън
2 - 3 люти чушки
150 гр. захар
50 гр.
150 мл. оцет 9%
500 мл. олио
Начин на приготвяне:
Предварително накиснете фасула за 6 - 8 часа във вода, след това го сварете до омекване. Обеляте патладжаните, нарязвате ги на кубчета. Морковите настъргвате, а чушките нарязвате на сламки. Смесвате приготвените зеленчуци и към тях добавете чесън, излющен и намачкан на каша, ситно нарязаните люти чушки, захарта, солта. Налейте оцета и олиото и разбъркайте всичко. Поставете на слаб огън и нека се задушава в продължение на 30 минути. След това изсипете боба при зеленчуците, сложете подправки на вкус и задушавате за още 5 - 10 минути (или до пълна готовност на всички продукти).
Разпределете салатата в стерилизирани буркани и затворете. Варете около 10 минути.