Защо да харчите пари за чипсове, когато можете сами да си направите в този случай пикантен чипс от тиквички. Имате нужда от малко време, плюс няколко питиета и се отдайте напълно на насладата. А, да не забравя! Поканете и дружките, не бъдете егоистични.
ПОДГОТОВКА: 10 МИН.
Готвене: 10 минути.
ОБЩО: 20 МИН.
ПОДГОТОВКА:
Тиквичките се измиват добре и нарязват на тънки кръгчета. Подсолете и оставете за десетина минути. (Солта ще попие излишната течност от тиквичките и добре ще се изпържи)
В един съд поставете млякото, а в друг съд направете микс от брашното и добавете - малко сол, червен пипер, чесън, може и някоя друга подправка по ваш вкус. В големият тиган добре загрейте маслото.
Всяка тиквичка накиснете в млякото и оваляйте в брашното. Пържете не повече от две минути, докато тиквички не получат златисто -кафяв цвят. Наредете ги на кухненска хартия, за да попиете мазнината, а след това поръсете за декорация ситно нарязани листа магданоз.
СЪСТАВКИ:
2 средни тиквички
125 мл мляко
120 г брашно
1 супена лъжица сол
1 чаена лъжичка сух чесън
½ чаена лъжичка червен пипер
олио за готвене
пресен магданоз (за украса)