Вадя от фолиото, кълцам и после мезим пред телевизора с винце! Върхът на наденичките се прави...
21 Октомври 2016
152598
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Домашната наденица винаги е по-вкусна, по-ароматна и по-полезна от купешката. Тя не съдържа вредни консерванти и добавки , но има един недостатък: процесът отнема много време и не всички домакини искат да се занимават с пълнене на черва.
Затова ние сме ви приготвили лесна рецепта за домашна наденица, без вътрешности. Всичко, от което се нуждаете, е да накълцате материала и да увиете във фолио.
Съставки:
1 кг свинско месо
700-800 гр. пилешко филе
200 гр.
сланина
3-4 яйца
3-4 с.л. нишесте
6 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
червен пипер на вкус
подготовка
- Нарежете месото и сланината на малки парченца.
- Смесете яйцата, добавете счукан чесън, сол, черен пипер и червен пипер. По желание можете да добавите всякакви подправки по ваш вкус. Постепенно добавете в сместа нишестето, като разбърквате непрекъснато, за да се избегне образуването на бучки.
- Смесете месото, сланината и яйчената смес, и разбъркайте добре всичко.
- Изрежете парче от фолиото и оформете от горната смес наденичка, след което я увийте стегнато във фолиото. Подпъхнете добре ръбовете, така че да не излиза сока при печене.
- Сложете увитите така наденички върху лист хартия за печене и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около час.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари