Вкъщи не купуваме бонбони от магазина. Правя си ги сама - черпя даже и колежките, никога не...
26 Септември 2016
27106
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Въпреки усилията на производителите на сладкиши, домашно приготвените сладкиши все пак се получават по-вкусни! Въпреки че не им добавяме никакви оцветители, консерванти, сгъстители и други добавки, които изобщо не са полезно.
Оказва се, че от сочните и цветни плодове на портокала може да направим вкусни бонбони, които на вкус наподобяват мармалад или захаросани плодове. Карамелизирани портокали - една от най-успешните рецепти за домашни бонбони. Трябва да отбележим: кафявата захар е по-подходяща за тази сладост от обикновената и ви препоръчваме да намерите точно такава. Тя по-добре карамелизира и дава на плодовете плътност.
Продукти:
1 кг портокали
400 гр. кафява захар
100 мл вода
Приготвяне:
- Измийте добре портокалите, тъй като трябва да се използват заедно с кожата. Нарежете на пръстени с дебелина от около 0.5 cm.
- На дъното на дълбока тенджера изсипете част от захарта, поставете отгоре слой от плодове, след това повторете слоевете, като последният трябва да бъде от захар.
- Налейте водата, покрийте съда с капак и оставете да къкри на слаб огън в продължение на 2 часа. Ако е необходимо, добавете вода.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари