Всички го обожаваме и веднага търчим в магазина да си купим, а ако знаете колко е лесен за приготвяне сами ще си правите вече

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички го обожаваме и веднага търчим в магазина да си купим, а ако знаете колко е лесен за приготвяне сами ще си правите вече
Всички го обожаваме и веднага търчим в магазина да си купим, а ако знаете колко е лесен за...
18146
Всички го обожаваме и веднага търчим в магазина да си купим, а ако знаете колко е лесен за приготвяне сами ще си правите вече
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Изпълнението на рецептите е лесно, но с тези съставки може да се лишите от вредните Е-та

Няма нищо по-вкусно от домашно приготвените неща. Освен че така сме сигурни, че те няма да съдържат консерванти, оцветители и всякакви Е-та, удоволствието от консумирането на ръчно направени продукти е действително двойно.

Така по пълноценен начин се наслаждаваме на усилията, които сме положили, пише gotvach.bg

За мнозина би могло да звучи странно и безсмислено човек да се мъчи да си направи сам шоколад, при положение че може да го закупи от всеки по-голям магазин и при това на съвсем разумна цена. Ако прочетете съдържащите се в него съставки обаче, е възможно напълно да се разочаровате.

Ето защо е добре да имате резервен вариант и да бихте могли сами да си приготвяте шоколад в домашни условия. Предлагаме Ви 2 лесни за изпълнение рецепти , чиито съставки могат да бъдат закупени навсякъде, но ще се лишите от вероятността в шоколада Ви да попаднат така нашумелите Е-та.

 

Традиционен шоколад

Необходими продукти: 50 г какаово масло, 2 с. л. какао, по желание за подслаждане захар или мед, а за допълнителни вкусове - натрошени ядки, стафиди или даже плодове

Начин на приготвяне : Какаовото масло се оставя на водна баня, като даже не е задължително да използвате котлон. Просто е необходимо съдът с водата да е с вряла вода. Целта е единствено маслото да се разтопи. Към него добавяте какаото и разбърквате до получаването на хомогенна смес.

Така бихте получили натурален шоколад с горчив, но истински какаов вкус. Ако предпочитате по-сладките шоколади, бихте могли да добавите мед или захар. Същото важи и за всякакъв вид ядки или стафиди. Независимо каква смес сте забъркали, необходимо е да я излеете върху кухненска хартия и да я оставите в хладилника за около 30 мин, докато шоколадът се втвърди.

 

Течен шоколад

Необходими продукти : 240 г сухо мляко, 4 с. л. какао, 190 мл вода, 230 г захар, 100 г масло

Начин на приготвяне : Какаото и сухото мляко се смесват. По желание към тях може да се прибави и ванилия. Отделно на слаб огън се смесват водата и захарта и се разбърква до получаването на сироп. Към тях се прибавя маслото и отново се разбърква, докато то се разтопи.

Така получената смес се изсипва върху какаото и сухото мляко и се разбърква, докато се получи хомогенна смес. Приготвеният по този начин течен шоколад може да бъде изсипан в голяма купа с капак или в бурканчета и да се съхранява в хладилник.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft