Всички мислехме, че е печено на шиш, а тайната била в маринатата! Крехко, сочно, не спряхме да...
15 Октомври 2016
74384
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днес ви предлагаме да изпечете пекат месо по грузински - на вкус прилича удивително на печено на шиш . Благодарение на маринатата с лимонов сок , месцето се получава крехко и сочно. Пресните билки и подправки придават своя апетитен аромат, а медът - сладък и приятен привкус. Можете да изберете всякакви други подправки, които ви харесват.
Съставки:
1 кг месо
2 с.л. мед
1/2 лимон
1 с.л.
заквасена сметана
кориандър , розмарин , босилек - на вкус
сол и черен пипер - на вкус
Приготвяне:
- Нарежете месото на по-малки парчета, надробете зелените подправки, изстискайте сока от половин лимон.
- Смесете приготвените съставки, добавете мед, подправки, сол. Сложете в хладилника за 2-3 часа.
- След като месото е мариновано, смесете го със заквасената сметана и разпределете върху хартия за печене. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-60 минути. Времето за печене зависи от размера на парченцата месо.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари