Всички мислехме, че е печено на шиш, а тайната била в маринатата! Крехко, сочно, не спряхме да тъпчем!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички мислехме, че е печено на шиш, а тайната била в маринатата! Крехко, сочно, не спряхме да тъпчем!
Всички мислехме, че е печено на шиш, а тайната била в маринатата! Крехко, сочно, не спряхме да...
74384
Всички мислехме, че е печено на шиш, а тайната била в маринатата! Крехко, сочно, не спряхме да тъпчем!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ви предлагаме да изпечете пекат  месо по грузински  - на вкус прилича удивително на печено на шиш . Благодарение на маринатата с лимонов сок , месцето се получава крехко и сочно. Пресните билки и подправки придават своя апетитен аромат, а медът - сладък и приятен привкус. Можете да изберете всякакви други подправки, които ви харесват.

Съставки:

1 кг месо

2 с.л. мед

1/2 лимон

1 с.л.

заквасена сметана

копър и магданоз - на вкус

кориандър , розмарин , босилек - на вкус

сол и черен пипер - на вкус

Приготвяне:

  1. Нарежете месото на по-малки парчета, надробете зелените подправки, изстискайте сока от половин лимон.
  2. Смесете приготвените съставки, добавете мед, подправки, сол. Сложете в хладилника за 2-3 часа.
  3. След като месото е мариновано, смесете го със заквасената сметана и разпределете върху хартия за печене. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-60 минути. Времето за печене зависи от размера на парченцата месо.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft