Всички мислят, че ги купувам замразени и пека. Е, нищо такова - замесвам тестото за няма и 10 минути и баничките са като купешките!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички мислят, че ги купувам замразени и пека. Е, нищо такова - замесвам тестото за няма и 10 минути и баничките са като купешките!
Всички мислят, че ги купувам замразени и пека. Е, нищо такова - замесвам тестото за няма и 10...
80282
Всички мислят, че ги купувам замразени и пека. Е, нищо такова - замесвам тестото за няма и 10 минути и баничките са като купешките!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта за бутер тесто е простичка и бърза. Ще ви трябват само 10 минути, за да замесите това тесто без мая, което е идеално за всеки вид печива. Може лесно да го съхранявате във фризер или хладилник, ако ще го използвате в следващите дни.

Голямото предимство на тази рецепта е, че маслото може да бъде заменено изцяло или наполовина с маргарин. Сметаната може да бъде заменена с кисело мляко.

Продукти:

500 гр. брашно

200 гр.

масло

1 жълтък

100 гр. сметана

сол на вкус

Приготвяне:

  1. Брашното се пресява в голяма купа и добавете ситно нарязан маслото. Движение на китката трансформира маса в трохи.
  2. Добавете жълтъка и заквасена сметана, след това месят тестото.
  3. Изпратете го в хладилника за половин час.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft