Вчера отворихме първия буркан - оха, така разяждат, че хлябът свърши! Бабините пукани-мачкани чушлета пак са станали разкошотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вчера отворихме първия буркан - оха, така разяждат, че хлябът свърши! Бабините пукани-мачкани чушлета пак са станали разкошотия!
Вчера отворихме първия буркан - оха, така разяждат, че хлябът свърши! Бабините пукани-мачкани...
22252
Вчера отворихме първия буркан - оха, така разяждат, че хлябът свърши! Бабините пукани-мачкани чушлета пак са станали разкошотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal


Рецепта, която ще стане любима на мнозина! Вкусни печени чушлета, наречени по начина им на приготвяне "пукани-мачкани". Цялата философия е в топлите запечени чушки, които се притискат (мачкат) с чукало и натъпкват добре докато не се изпълни съдът.

Не трябва да остава въдзух между тях, за да не се развалят. Затова се притискат много силно. От там и името "пукани-мачкани".

ПРОДУКТИ: 

5 кг дребни чушки (още по-добре люти чушлета )

2 китки магданоз - ситно нарязан

2 скилидки чесън , ситно нарязан

1,2 л ябълков оцет

300 мл олио

20 чаени лъжички сол

10 чаени лъжички захар
 

ПРИГОТВЯНЕ:

Чушките се запичат и затоплят. В топли стерилни буркани се поставят 5-6 чушки, заливат се с оцет, добавя се 1 шепа магданоз, щипка чесън и 1 чаена лъжичка сол. Веднага се притискат с чукало, хубаво, така че целият въздух да се измести. Съдът трябва да бъде пълен около 1/3.

След това се слагат още 2 реда чушки. Този път се добавя шепа магданоз, щипка чесън, 2 супени лъжици олио и 1 чаена лъжичка захар, заливат се с оцет и отново се натиска, за да искочи въздуха и хубаво да се намачкат. Така бурканът ще бъде пълен на 2/3.

Последният слой е от запечени чушки, които хубаво се подреждат и натискат. До ръба на буркана се допълва оцет, така че чушките да бъдат покрити с течност, прибавя се 1 чаена лъжичка сол, магданоз и чесън, и веднага се затварят.

Бурканите се подреждат в голяма кошница (или друг съд), завиват се с одеяло и се оставят така увити да се охлаждат до следващия ден.

Това е доза за 10 буркана. На всеки буркан отиват по 1 чаена лъжичка захар и 2 чаени лъжички сол. Използвайте големи буркани от 750 мл.
 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft