Вярно било, че любовта му минава през стомаха! Откакто му я сготвих за първи път, вече 20 години сме заедно и всяка седмица я правя!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вярно било, че любовта му минава през стомаха! Откакто му я сготвих за първи път, вече 20 години сме заедно и всяка седмица я правя!
Вярно било, че любовта му минава през стомаха! Откакто му я сготвих за първи път, вече 20 години...
120908
Вярно било, че любовта му минава през стомаха! Откакто му я сготвих за първи път, вече 20 години сме заедно и всяка седмица я правя!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме ви приготвили изискана рецепта, заимствана от  испанската кухня  . Бъдете готови за факта, че всичките ви близки ще ви молят да готвите ястието отново и отново, а приятелките ще ви искат рецептата.

Запеканка с кайма и яйца

СЪСТАВКИ:

ПРОДУКТИ ЗА СОС БЕШАМЕЛ

масло
  • зехтин
  • сол , черен пипер и индийско орехче на вкус
  • запеканка с кайма и яйца

    ПРИГОТВЯНЕ:

    1. Сложете тиган на умерен огън с малко зехтин или слънчогледово олио, загрейте добре и сложете вътре да се готви каймата. Стрийте добре всички бучки.
      запеканка с кайма и яйца
    2. Щом месото порозовее, нарежете лука и го добавете към плънката.
      запеканка с кайма и яйца
    3. Когато лукът започне да придобие златист цвят, време е да добавим бялото вино. Намалете огъня и оставете каймата да къкри, като от време на време разбърквате.
      запеканка с кайма и яйца
    4. Сварете яйцата твърдо и обелете.
      запеканка с кайма и яйца
    5. Нарежете яйцата на половина и махнете жълтъците.
      запеканка с кайма и яйца
    6. Сега пригответе соса. Сложете тиган на слаб огън, добавете малко зехтин, за да разтопите маслото в него. Добавете в мазнината брашното, разбъркайте добре, за да няма бучки. Постепенно налейте млякото, като разбърквате през цялото време съдържанието на тигана. Добавете подправките и продължете да се разбърквате, докато сосът достигне гъстотата на заквасена сметана.
      запеканка с кайма и яйца
    7. Поставете плънката в купа и стрийте жълтъците вътре. Добавете черпак от соса.
      запеканка с кайма и яйца
    8. Разбъркайте всичко добре. Щедро напълнете белтъците с плънката и ги поставете в тавичка.
      запеканка с кайма и яйца
    9. Залейте всичко с останалия  сос бешамел  .
      запеканка с кайма и яйца
    10. Отгоре поръсете с доматен сос и поръсете обилно с настърган кашкавал. 
      запеканка с кайма и яйца
    11. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете ястието за 10 минути.
      запеканка с кайма и яйца
    12. Вече усещате аромата! Бон апети!
      запеканка с кайма и яйца

     

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft