5 патладжана + пакетче кайма и вече се облизваш, защото те чака най-голямата турска вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
5 патладжана + пакетче кайма и вече се облизваш, защото те чака най-голямата турска вкусотия!
5 патладжана + пакетче кайма и вече се облизваш, защото те чака най-голямата турска вкусотия!
17204
5 патладжана + пакетче кайма и вече се облизваш, защото те чака най-голямата турска вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичате ли турската кухня ? Ние я обожаваме! А днес сме ви приготвили една настина голяма вкусотия от патладжани и кайма , която просто няма как да забравите, ако я опитате поне веднъж! Пълнените патладжани по тази технология са сочни, ароматни и разкошни на вкус. Патладжанени лодки с кайма - рецептата, с която ще шашнете мало и голямо у дома:

Патладжанени лодки

Продукти:

5 патладжана

250 гр.

телешка кайма

4 глави лук

 2 скилидки чесън

2 бр. червени чушки

магданоз

растително масло

сол, черен пипер на вкус

захар - 0,5 ч.л.

За соса:

доматено пюре - 2 с.л.

вода - 1,5 чаши

Приготвяне:

Отрежете кората на патладжана, както е показано на снимката.

обелен патладжан

Направете дълбок надлъжен разрез от едната страна и оставете за 30 минути в подсолена вода, за да премахнете горчивината.

След това отцедете и намажете патладжаните с растително масло. Поставете патладжаните в тава, застлана с хартия за печене.

патладжани в тава

Печете до омекване във фурна предварително загрята до 180 ° С.

За плънката: нарежете на ситно лука и чесъна. Изпържете ги в растително масло.

Добавете нарязани чушки и нарязан магданоз. Сложете каймата в тигана, добавете сол, черен пипер и запържете.

Извадете патладжаните от фурната и ги разтворете внимателно с лъжица и нож, за да можете да оформим място вътре за пълнежа.

патладжанени лодки

С лъжица притиснете леко средата, за да разширите отвора. Поръсете вътрешността със захар.

Плътно напълнете с пълнеж от месо и украсете с резенчета домат и парченца чушки.

пълнени патладжани

Разредете доматената паста с вода и изсипете в тавата около патладжаните. Печете на 180 ° C за 20-30 минути.

Поднесете ястието топло.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft