Диетоложката Енджи Касабие предлага нестандартна рецепта за отслабване!

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Диетоложката Енджи Касабие предлага нестандартна рецепта за отслабване!
112269
Източник: 24chasa.bg
Снимков материал: pixabay.com
Диетоложката Енджи Касабие предлага нестандартна рецепта за отслабване!

Когато човек се ръководи от законите на природата и живее скромно и естествено, си дава шанс да е здрав, красив и дълголетен. В това вярва диетоложката на непобедимите д-р Енджи Касабие .

Непобедими като личности обикновени хора, известни българи и световни звезди от продукцията "Непобедимите".
Когато гледа снимките, на които прилича повече на  фотомодел, човек си мисли, че докторката не яде или кара само на някоя и друга ябълка. Нищо подобно. Не само вкусно си хапва 3 пъти на ден, но може и да готви.

Всичките й приятели са опитвали кулинарните шедьоври. Диетоложката обяснява перфектната си фигура точно с редовното хранене и липсата на ограничения и забрани, които изострят ненормално апетита. Според нея формулата на здравословното хранене е: вкусно, редовно, умерено и  много вода. Не вярва в теорията за разделното хранене, но е убедена, че с балансирано меню човек наистина не само може да се поддържа здрав, но и да се лекува сам.

На въпроса какво е яла вчера, отговаря без запъване. "На закуска няколко шоколадови бисквити, в 10 ч. кафе, за обяд сьомга с орехова коричка и гарнитура от червено цвекло, следобед чашка кафе и няколко сурови зърна, а на вечерята с родителите - телешко с грах."

Когато на човек му е вкусно, той не изпада в стрес и няма потребност "да изяде света". Дори да си позволява от време на време повече храна или калорични неща, няма страшно, ако е за сметка на няколко по-скромни порции след това, убедила се от личен опит и в практиката си Енджи. Много либералната и програма е магнитът, който привлича хората в кабинета. Тя консултира не само у нас, а и по света. В съветите й се вслушват даже от кралското семейство в Кувейт.

То ще спонсорира уъркшопа ми за естествен здравословен живот и дълголетие на 17-18 май в кулите небостъргачи, разказва Касабие. На него ще покаже как се готвят полезни храни, грижи за кожата, косата и ноктите само с пресни 100% натурални продукти, лесни упражнения за хубава фигура. Подобен живот дори не излиза скъпо, естествените неща изискват малко усилия и са най-достъпни, убеждава красивата лекарка. Препоръчва за най-полезни червени храни като нара, червените картофи и цвекло. Наскоро е защитила и у нас докторантски труд -за повишаване на силата и бързината на ръгбистите чрез храната.

Пише и книги - едната е готова, предстои издаването й, другата е още в процес на работа. В книгите си обяснява своята система за поддържане на здравето и лечебните ефекти на различни храни. През пролетта тя лично набляга на спанака и рибата и може да ги приготви по десетки начини.

Кои обаче са "нейните" ястия, за които сезоните наистина нямат значение?

"Има много версии и теории как се прави салатата табуле, но като на ливанка може да ми се доверите за оригиналната рецерта", казва диетоложката. И добавя, че се чувства с две родини, тъй като е отраснала в България и за тук мисли като за "у дома". Обяснява, че предястието й е любимо много преди то да добие световната популярност на здравословна храна. Приготвя салатата с 2-3 връзки магданоз без дръжките, голям обелен домат, глава червен лук, нарязана на ситно, около 30 г булгур или киноа (след сваряването количеството се удвоява), фреш от 1 лимон и малко студенопресован зехтин. Всички тези съставки се смесват в купа и порциите се сервират върху лист зелена салата. Ако не консумирате веднага табулето, доматът се слага без месестата част със семките и подправките се добавят направо преди поднасянето, съветва д-р Касабие. Тя разбива и митовете за готвене на октопод. Масовото мнение е, че е сложно. Всъщност е много просто, казва и издава рецептата, по която винаги се получава едно вкусно ядене.

Октопод с босилково песто

Продукти за 4-5 порции:

1 октопод
1 ч.ч. оцет
1 с.л. песто от пресен босилек
1 с.л. басамов оцет (фреш лимон, соев сос)
1/2 кг смесени зеленчуци или само картофи (може и повече) за пюре и подправки за него по ваш вкус
1 връзка пресен лук
3-4 стръка магданоз
1-2 с.л. зехтин

Приготвяне:

Сварявате картофите и правите от тях пюре, овкусено с пресния лук и други подправки по ваш избор, или задушавате харесваните от вас зеленчуци.

Октоподът се измива и се вари във вода, колкото да го покрива, с оцета около 40 мин в обикновена тенджера или 10-ина минути в съд под налягане. Времето е относително и зависи от октопода - за по-младите или замразените времето е по-кратко. Проверката за готовност е с дървено шишче или вилица - да влизат свободно в. октопода

Отделяте пипалата и по желание махате черната мембрана, въпреки че и тя се яде, главата се изчиства от вътрешностите. Нарязва се на парчета. Ако октоподът е голям, може да замразите част от него и да го сложите в камерата, а останалото количество за кратко се запича на скара/тиган само със зехтин или напръскан и с балсамико.

Октопъдът се сервира върху задушените зеленчуци/пюрето, на хапките се слага босилково песто, порциите се поръсват със ситно нарязан магданоз. Но октоподът може да се поднесе и без гарнитура, само с песто и лимон.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft