Предлагаме на вашето внимание една стара, но изпитана рецепта за ванилови сладки, които стават неустоими и много вкусни. Интересното в случая е добавянето на домашно сладко от кайсии, което е необходимо да си пригответе предварително.
Ето какво ви трябва за ваниловите пухкави сладки:
За тестото:
500 грама брашно
125 грама маргарин
Половин чаша кисело мляко
1 /4 чаена чаша олио
1 опаковка бакпулвер
3 шепи захар
За сладкото:
Пудра захар
Мармалад от кайсии
Приготвяне:
Всички съставки за тестото се смесват. След като се получи еднородна смес, разстелете тестото и го нарежете на малки триъгълници (може и на квадрати, в зависимост от формата, която желаете да постигнете). Вътре поставете по една лъжица мармалад от кайсии, след това хубаво затворете или навийте.
Сладките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене и се пeкат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути.
Накрая топлите ванилки се овалват в пудра захар, може и в кристална.От тази доза излизат около 20 превкусни масленки.
Съвет: Ако тестото ви се получи гъсто, спокойно може да добавите още от течните съставки.