Ето как да държим нивата на пикочната киселина в норма, за да нямаме проблеми

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Ето как да държим нивата на пикочната киселина в норма, за да нямаме проблеми
118415
Снимков материал: pixabay.com
Ето как да държим нивата на пикочната киселина в норма, за да нямаме проблеми

Пикочната киселина е основен продукт, който се получава от разграждането на пурини в тялото. Част от нея се синтезира в черния дроб

Пикочната киселина се изхвърля с помощта на  бъбреците.

Притесняват ли ви  болки в ставите ? Или сте забелязали, че ставите на пръстите ви са възпалени? Това е аларма на тялото, която има за цел да ви извести, че най-вероятно са налице повишени нива на  пикочна киселина .

В този случай, в допълнение към задължителните препоръки на лекаря, трябва да обърнете внимание и на диетата.

Днес ще ви разкажем за полезни продукти, които ще помогнат за намаляване на нивото на пикочната киселина в организма.

 

Как да се намали нивото на пикочната киселина?

1. Артишок

Артишокът има диуретични свойства, които ще улеснят изчистването на организма от токсини.

Този зеленчук съдържа голямо количество полезни минерали и антиоксиданти. За да не се губят полезните му свойства е необходимо да се приготвя правилно: варете артишока 20-45 минути в дълбок съд с отворен капак.

Ако венчелистчетата лесно се отделят от сърцевината на зеленчука, това означава, че той е готов за употреба. Най-вкусна и полезна част е сърцевината на артишока.

 

2. Лук

Лукът също е голям съюзник в борбата за изчистването на пикочната киселина. Продължителната употреба на този зеленчук може да намали нивата на пикочната киселина в организма. За да направите това, вие трябва да вземете две средни глави лук, да ги обелете и след това да ги нарежете наполовина, или както ви е удобно.

След това ги сварете в 1.5 литра вода, докато омекнат. Полученият бульон трябва да се налее в бутилка и да се добави сока на половин лимон. Пийте тази напитка през целия ден.

 

3. Тиква

И тиквата, като артишока, има силни и доказани диуретични свойства.
Тиквата помага да се отървете от токсините и други вредни вещества, които се натрупват в организма. Може да преяждате с варена или печена тиква – това ще се отрази добре на цялото ви тяло. Само не бива да добавяте нищо друго, освен канела, мед и орехи. Тиквата със захар не е лекарство, а десерт.

 

4. Целина

Този зеленчук помага да се нормализира кръвното и естествения рН-баланс. Целина може да се консумира в суров вид, а на финала – да се приготви на пара с други зеленчуци.

 

5. Моркови

Пикочната киселина  няма да бъде ваш проблем ако редовно пиете сок от моркови. Сокът от моркови може да комбинирате със сок от целина и зелени ябълки.

Както казахме още в началото – обърнете внимание на диетата. Ето кои храни увеличават нивата на пикочната киселина в организма: пушена наденица, червено месо, карантии, безалкохолни напитки и хлебни изделия.

Погрижете се за здравето на хората, които обичате! Не забравяйте да споделите тази полезна статия в социалните мрежи.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft