Замесвам тестото, когато имам време, а после чака сгоден случай в хладилника. Каквото и да изпека...
26 Май 2017
88811
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тестото с мляко обикновено се приготвя няколко часа преди печене, а после следва дълго чакане и втасване! Е, рецептата, която ви предлагаме днес, свежда чакането до минимум.
Така нареченото френско тесто се счита за най-доброто тесто за печене. Ето и как се прави:
Съставки:
50 гр. мая
1/2 ч.л.
сол
200 мл прясно мляко
2 с.л. захар
500 гр.брашно
Приготвяне:
- Натрошете маята със солта и захарта. Залейте ги с топло мляко и разбъркайте. Добавете разтопеното масло/маргарин и постепенно с бъркане добавете брашното. Омесете.
- Полученото тесто охладете и съхранявайте в хладилник в продължение на най-малко половин час.
Това тесто има още едно име - виенско тесто . Но както и да го наречем, предимствата му са неоспорими. На първо място, тестото може да се съхранява в хладилника най-малко една-две седмици и търпеливо да чака да го използвате. На второ място, всички кифлички и други изделия от него остават дълго време меки и ароматни. Не забравяйте да си запишете рецептата на видно място!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари