За нейната лютеница се носят легенди! След много години баба ми издаде тайната - ето на какво...
5 Октомври 2016
32845
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лютеницата безспорно е любимка сред зимнините. Има стотици варианти за приготвянето ѝ, но със сигурност не сте опитвали този! Днес ви предлагаме да си направите вкусна и ароматна лютеница от...
тиквички!
Продукти:
500 гр. тиквички
80 гр. чушки
80 гр. моркови
1 глава чесън
250 гр. домати
2 с.л. доматено пюре
30 гр. олио
сол на вкус
20-30 гр. захар
15-20 мл оцет
Приготвяне:
- Нарежете тиквичките на парчета със среден размер.
- Обелете морковите, почистете чушките и ги нарежете.
- Нарежете доматите на 2-4 части, отстранете дръжката и махнете семето на лютата чушка.
- Смелете всички зеленчуци с изключение на лютите чушки.
- Разбъркайте сместа и я сложете на огъня. Щом заври, варете на слаб огън за 20 минути, като не забравяте да разбърквате.
- Добавете към зеленчуците захар, сол, доматено пюре, счуканата люта чушка и олиото. Разбъркайте и оставете да къкри за още 10 минути.
- Счукайте чесъна и го добавете към сместа, след което я оставете да къкри още 5 минути.
- Добавете оцета и разбъркайте, кипнете още веднъж и веднага изключете котлона.
- Насипете лютеницата в стерилизирани буркани, затворете добре и ги обърнете обратно да изстинат.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари