Есента винаги се свързва с три неща: жълти листа, тръгване на училище и подготовката на вкусна зимнина, които ще бъдат чудесно допълнение към храната през зимата.
Корнишоните се неизменна част от зимнината на много семейства и са особено вкусни със специфичния си кисел вкус.
Ако тази година за първи път сте решили сами да си направите тази зимнина, можете да използвате тази рецепта, с който няма да сбъркате.
Необходими съставки:
- 3 kg корнишони
- 3 l вода
- 750 ml бял оцет
- 6 супени лъжици захар
- 6 супени лъжици сол
- черен пипер, дафинов лист, копър по желание
Начин на приготвяне:
Измийте добре корнишоните. Не забравяйте да стерилизира бурканите и капаците.
В голяма тенджера сложете водата, захарта, солта и оцета. Загрейте до кипване, а след това тръгнете настрани и оставете да се охлади.
Напълнете бурканите с корнишони, добавете приготвената течност и добре затворете.
На дъното на голяма тенджера или казан поставете кухненска кърпа и поддредете бурканите без да се докосват, добавете топла вода.
Оставете на огъня около 15 минути и след това оставете напълно да се охладят (около 5-6 часа).
Приберете бурканите на някое тъмно и сухо място.