Имах малко варен ориз от вчера. Днес направих от него тази сочна вкусотия за нула време! Облизахме си пръстите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имах малко варен ориз от вчера. Днес направих от него тази сочна вкусотия за нула време! Облизахме си пръстите!
Имах малко варен ориз от вчера. Днес направих от него тази сочна вкусотия за нула време!...
82332
Имах малко варен ориз от вчера. Днес направих от него тази сочна вкусотия за нула време! Облизахме си пръстите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Често ни остава варен ориз от гарнитурата, а на следващия ден той губи вкуса си или просто не искате да го използвате. 

Вместо да го изхвърляте, обаче, ви предлагаме да го преобразите в нещо изумително вкусно - сочна запеканка с кашкавал и шунка, която ще шашне близките ви и ще се изяде до последната трохичка! 

Продукти:

4 чаши сварен ориз

250 гр. моцарела

100 гр.

шунка

1 морков

1/2 връзка магданоз

2 яйца

1 чаша прясно мляко

100 гр. кашкавал

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  1. Настържете Моцарелата или я накъсайте с ръце. Настържете суровия морков, нарежете бекона на малки кубчета, а магданоза накълцайте. Смесете горните съставки и разбъркайте добре.
  2. Разбийте яйцата с помощта на миксер, добавете настъргания кашкавал, налейте млякото, овкусете със сол и черен пипер.
  3. Намажете форма за печене с масло, сложете вътре ориза и залейте с яйчената смес. Пъхнете във фурната, предварително загрята на 200 градуса, и печете в продължение на 30 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft