Имах много ябълки и се чудех какво да ги правя, тогава ми хрумна да направя този пай- олее колко вкусен стана!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имах много ябълки и се чудех какво да ги правя, тогава ми хрумна да направя този пай- олее колко вкусен стана!
Имах много ябълки и се чудех какво да ги правя, тогава ми хрумна да направя този пай- олее колко...
22162
Имах много ябълки и се чудех какво да ги правя, тогава ми хрумна да направя този пай- олее колко вкусен стана!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими съставки:

За глазурата:

  • 4 зелени ябълки, обелени и настъргани
  • ½ лимон
  • ¾ кафява захар
  • 3 супени лъжици масло
  • ¼ чаша бърбън
  • 2 супени лъжици сладко от ябълки
  • ¼ чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка ванилия

За основата:

  • 2 чаши брашно (290g)
  • 1 чаша олио (113g)
  • 3 супени лъжици студена вода
  • ¾ чаена лъжичка сол

За парченцата:

  • 6 супени лъжици разтопено масло
  • 6 супени лъжици брашно
  • 6 супени лъжици овесени ядки
  • 6 супени лъжици кафява захар

 

Приготвяне:

Смесете брашното, маслото, водата и солта и месете, докато съставките не се съединят.Готовото тесто се поставя в хладилник да престои 30-ина минути.

3-blagi-piti-i-tartovi-od-koi-kje-zamirisa-cela-kukja-11.jpg

През това време нарежете парчета ябълки и поставете малко лимон, за да не потъмнеят.

3-blagi-piti-i-tartovi-od-koi-kje-zamirisa-cela-kukja-14_copy.jpg

Загрейте фурната до 180 градуса.

Извадете тестото от хладилника и го поставете в тавичка

3-blagi-piti-i-tartovi-od-koi-kje-zamirisa-cela-kukja-12.jpg

3-blagi-piti-i-tartovi-od-koi-kje-zamirisa-cela-kukja-13.jpg

Кръгово подредете ябълките.

3-blagi-piti-i-tartovi-od-koi-kje-zamirisa-cela-kukja-15.jpg

Загрейте друг съд и в него сложете маслото, кафявата захар, сладкото от ябълки, бърбънът, ванилия и бакпулвера. Изчакайте хубаво да се съединят около две минути без да спирате да бъркате.

Глазурата поставете на ябълките.

За хрупкави парченца отгоре смесете маслото, брашното, овеса и кафявата захар. Парченцата подредете като горен слой на питата.

3-blagi-piti-i-tartovi-od-koi-kje-zamirisa-cela-kukja-16.jpg

Печете 40 до 50 минути на предварително загрятата фурна.

Изчакайте да се охлади около 30-ина минути преди да сервирате

3-blagi-piti-i-tartovi-od-koi-kje-zamirisa-cela-kukja-8.jpg

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft