Необходими продукти:
• 6 с.л. маслочки
• 1 бр.
• 1 кг. тиквички, нарязани на шайби от 1-2 см.
• 2 ч.л. сол
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. магданоз
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. топло мляко
• 1 с.л. пилешки бульон
• 1 ч.ч. кашкавал
• 4 филии хляб, на трохи
• ½ ч.ч. разтопено масло
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете тавата в която ще печете. Разтопете 6 с.л. масло в голям тиган на средна температура и добавете лука и го разбърквайте докато не омекне за около 6 минути. Добавете тиквичките и покрийте тигана и го оставете за около 10 минути.
Добавете солта, черния пипер и магданоза и гответе без да покривате за 5 минути. Добавете брашното и оставете леко да къкри. Сложете прясното мляко и пилешкия бульон в малка купа и ги разбъркайте. Излейте млякото в тигана и бъркайте постоянно за около 5 минути докато млякото се сгъсти до сос.
Изсипете готовата смес в тавата, в която ще печете. Поръсете с кашкавала отгоре. Смесете трохите от хляба с ½ ч.ч. масло и поръсете и тях. Печете в предварително загрятата фурна за около 20 минути докато ястието хване кафяв загар.