И сиренките вече са готови - станаха чуднички! Смятам да ги скрия, че миналия път ги излапаха...
7 Ноември 2016
12879
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сиренките или меките печива със сирене или извара присъстват традиционно в кухнята на славяните. Днешната рецепта е лесна и бърза, а резултатът - мек, ефирен и здравословен деликатес с кремообразен сладко-солен вкус . По желание добавете шепа стафиди , предварително попарени с вряла вода.
Съставки:
200 гр.
извара
щипка ванилия
3 с.л. захар
5 ч.л. сметана
2 яйца
3 с.л. грис
2 с.л. масло
1 ч.л. бакпулвер
Приготвяне:
- Внимателно стрийте и разбийте изварата със захарта и ванилията. Добавете яйцата и разтопеното масло.
- Гриса смесете със заквасената сметана, добавете бакпулвера и оставете за 10-15 минути.
- Смесете двете маси и полученото тесто изсипете в силиконови формички. Печете в продължение на 30 минути на 180 градуса.
Ето и видео с рецептата:
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари