И сиренките вече са готови - станаха чуднички! Смятам да ги скрия, че миналия път ги излапаха направо от фурната!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
И сиренките вече са готови - станаха чуднички! Смятам да ги скрия, че миналия път ги излапаха направо от фурната!
И сиренките вече са готови - станаха чуднички! Смятам да ги скрия, че миналия път ги излапаха...
12879
И сиренките вече са готови - станаха чуднички! Смятам да ги скрия, че миналия път ги излапаха направо от фурната!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сиренките или меките печива със сирене или  извара  присъстват традиционно в кухнята на славяните. Днешната рецепта е лесна и бърза, а резултатът - мек, ефирен и  здравословен деликатес  с кремообразен сладко-солен вкус . По желание добавете шепа стафиди , предварително попарени с вряла вода.

Съставки:

200 гр.

извара

щипка ванилия

3 с.л. захар

5 ч.л. сметана

2 яйца

3 с.л. грис

2 с.л. масло

1 ч.л. бакпулвер

Приготвяне:

  1. Внимателно стрийте и разбийте изварата със захарта и ванилията. Добавете яйцата и разтопеното масло.
  2. Гриса смесете със заквасената сметана, добавете бакпулвера и оставете за 10-15 минути.
  3. Смесете двете маси и полученото тесто изсипете в силиконови формички. Печете в продължение на 30 минути на 180 градуса.

    ​Ето и видео с рецептата:

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft