1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.ч.
3/4 ч.ч. какао
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
2 яйца
1 к. ч. кафе
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ванилия
100 гр. натурален шоколад
1 ч.л. масло
1 ч.л. какао
2-3 ч.л. вода
Всички сухи съставки се смесват, като брашното се пресее с бакпулвера и към него се добавят захарта, какаото и содата. Към тази смес се слагат леко разбитите яйца с останалите съставки.
Бърка се с телена бъркалка и накрая се ароматизира с ванилия.
Сместа се изсипва в леко намазнена и набрашнена тава и се слага да се пече за 30-40 минути на 170 градуса.
Изважда се от фурната и се оставя да се охлади.
За глазурата се слага маслото да се разтопи леко в съд на котлона и се добавят какаото, натрошения шоколад и водата.
Разбърква се хубаво и се маха от котлона.
Надупчва се с вилица повърхността на сладкиша и се залива с глазурата.