Известно е, че какаото понижава кръвното налягане , въпреки че по-рано направените проучвания посочваха, че какаото не пречи на развитието на сърдечно-съдовите заболявания в продължение на дълъг период от време, като се има предвид, че попада в диета, която е богата на мазнини, захари и калории.
Холандските учени са установили, че най-големите консуматори на какао имат ниско кръвно налягане и при тях е регистриран по-малък брой случаи на фатални сърдечни заболявания, отколкото при тези, които не консумират какао.
В проучването заслуга се приписва на антиоксидантите флавоноиди , които се намират в какаото и имат положително действие и намаляват риска от вредните последици на холестерола и други вещества, които могат да причинят инфаркт, рак и заболявания на белите дробове.
22 Февруари 2014
15143
Снимков материал: pixabay.com
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари