Какво да търсите на етикетите на месото и месните продукти! Дали ще рискувате да купите подобно месо или не...изцяло решавате вие!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Какво да търсите на етикетите на месото и месните продукти! Дали ще рискувате да купите подобно месо или не...изцяло решавате вие!
Какво да търсите на етикетите на месото и месните продукти! Дали ще рискувате да купите подобно...
13317
Какво да търсите на етикетите на месото и месните продукти! Дали ще рискувате да купите подобно месо или не...изцяло решавате вие!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Преди да започнем с тази статия, бих искал да ви задам един прост въпрос - какво мислите за храни като колбаси, пастети, преработено месо и др.?

Според СЗО, храни като преработено месо, колбаси, пастети и т.н., са сред водещите причини за рак. Освен това, едно скорошно проучване, направено от медицински експерти ни съветва кога трябва да се избягват продукти като бекон, пастети и други преработени продукти.

Ето какво трябва да знаете - и да следвате тези полезни съвети, които са резултат именно от това изследване: Това е изключително важно за всички нас, трябва да прочетете етикетите на продуктите, които обикновено купувате.

Най-добрата причина да не се купуват колбаси ако на етикета стои надпис МСМ. Това означава, че месото е смляно е заедно с костите. За да направим нещата още по-лоши, месото също се смесва с антибиотици, хормони, тежки метали и други токсини.

Когато на етикетите откриете информация за съдържанието на емулгатори и нитрити, маркирани под името E249, E250, E251 и E252 също избягвайте да купувате, защото те не са полезни за здравето - в комбинация с аминокиселините от месото, създават канцерогенното съединение – нитрозамин. Ако в описанието на етикетите са включени и полифосфати, маркирани като E451, E452 и E453 – според експерти, те са генно токсични и увреждат гените.

E 407 означава, че продуктът съдържа съединение, което се залепва към стените на червата и създава рани, които по-късно се превръщат в рак на дебелото черво.

Освен това, проверете дали продуктът съдържа глутамин - подобрител на вкуса. Неговото присъствие обикновено е доказателство, че в съдържанието няма месо.

Дали ще рискувате да купите подобно месо или не, изцяло решавате вие, но все пак избягвайте да давате децата си преработени месни продукти, особено пастет и кренвирши.

Когато купувате месо, например, свински пържоли, внимавайте дали месото е прошарено с мастни жилки. Ако има, то тези животни са добре хранени. Но ако няма никаква бяла мазнина, а при лек натиск от месото изтича течност, това означава, че на животните са били давани хормони и антибиотици.

 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft