Как да си направим домашен рахат-локум: нежен, мек, леко разтеглив-Ориенталска приказка!
9 Септември 2016
17549
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
СЪСТАВКИ
- 1 супена лъжица царевично нишесте
- 1 супена лъжица захар
- 1 супена лъжица сочни плодове или без костилки от плодове (ягоди, малини, сливи, кайсии)
- 2 супени лъжици вода
- 100 грама белени ядки
- щипка ванилия захар
- 1 супена лъжица пудра захар
ПОДГОТОВКА
- Смелете плодовете в блендер.
- Смесете нормално и ванилова захар с 1/3 от плодово пюре и 1 супена лъжица вода, сложете да се готви над умерен огън (5-7 минути след завиране).
- Останалото пюре се смесва с нишесте и 1 супена лъжица вода, след това се изсипва в тънка струя на варене на сладка смес. Докато се разбърква и се вари в продължение на 2-3 минути, докато се сгъсти.
- Отстранете от огъня, добавете ядките и разбърквате.
- Калъпи с правоъгълна форма с фолио , поставете и равномерно разпределете сместа. Височината на слоя - не повече от 2 см. След втвърдяване (около 8 часа) вземете локума от формата, заедно с фолиото, трябва да се нареже на кубчета. Всяка част на рулото се овалва в пудра захар и нишесте.
- Споделете с приятелите си рецептата за сладка ориенталска приказка!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари