Като ходих на гости на леля винаги ме глезеше с тези кашкавалки, бързички, лесни и убийствено вкусни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като ходих на гости на леля винаги ме глезеше с тези кашкавалки, бързички, лесни и убийствено вкусни!
Като ходих на гости на леля винаги ме глезеше с тези кашкавалки, бързички, лесни и убийствено...
85344
Като ходих на гости на леля винаги ме глезеше с тези кашкавалки, бързички, лесни и убийствено вкусни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Точно тези кашкавалки са любими на моето семейство и всеки гост, който ги е пробвал, е бил очарован от вкуса им.

 

Продукти:

2 чаени ч. брашно

1 чаена ч.

кис. мляко

около 1 чаена ч. настъргано кашкавалче

1 чаена ч. настъргана или накълцана шунка

по половин чаена л. захар, сол и сода

 

Започнете с киселото мляко. В него сложете солта, захарта и содата.

Разбъркайте и добавете кашкавала, както и брашното.

Отново разбъркайте.

От полученото тесто оформете топки, а после ги разточете.

Във всяка кора поставете малко от шунката, затворете и отново леко разточете.

Изпържете кашкавалките в предварително сгорещено олио.

Естествено, за плънката бихте могли да изберете други продукти.

Стават вкусни и с шпеков салам.

Важно е да се отбележи, че кашкавалките трябва да се изпържат на среден огън.

Според много хора, тъй като се пържат, кашкавалките имат вкус на мекици с шунка .

Ако това ви притеснява, бихте могли да ги изпечете.

 

Тази прекрасна рецепта я знам от леля, която обичаше да ме глезни с кашкавалки.

Пробвала съм и печените, и пържените – и двата варианта ми харесват много.

Ако и вие обичате тестените вкусотии, пробвайте ги.

Аз съм сигурна, че няма да съжалявате!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft