Точно тези кашкавалки са любими на моето семейство и всеки гост, който ги е пробвал, е бил очарован от вкуса им.
Продукти:
2 чаени ч. брашно
1 чаена ч.
около 1 чаена ч. настъргано кашкавалче
1 чаена ч. настъргана или накълцана шунка
по половин чаена л. захар, сол и сода
Започнете с киселото мляко. В него сложете солта, захарта и содата.
Разбъркайте и добавете кашкавала, както и брашното.
Отново разбъркайте.
От полученото тесто оформете топки, а после ги разточете.
Във всяка кора поставете малко от шунката, затворете и отново леко разточете.
Изпържете кашкавалките в предварително сгорещено олио.
Естествено, за плънката бихте могли да изберете други продукти.
Стават вкусни и с шпеков салам.
Важно е да се отбележи, че кашкавалките трябва да се изпържат на среден огън.
Според много хора, тъй като се пържат, кашкавалките имат вкус на мекици с шунка .
Ако това ви притеснява, бихте могли да ги изпечете.
Тази прекрасна рецепта я знам от леля, която обичаше да ме глезни с кашкавалки.
Пробвала съм и печените, и пържените – и двата варианта ми харесват много.
Ако и вие обичате тестените вкусотии, пробвайте ги.
Аз съм сигурна, че няма да съжалявате!