Кафене Skipchen в британския град Бристол предлага храна и напитки, взети от отпадъците на супермаркетите или ресторантите, пише в. "Дейли Телеграф".
Той се надява да насочи вниманието на обществеността към количествата храна, които се изхвърлят във Великобритания. "Ние събираме храната, която иначе би отишла на боклука. Взимаме храната щом я изхвърлят. Веднага щом я изкараме от контейнерите, я прибираме в хладилник, внимаваме за безопасността и чистотата на храните", казва той. Кафенето приема и дарения от ферми, местни компании и семейства, а от една верига ресторанти получава останало пилешко месо. В заведението клиентите заплащат толкова, колкото сами пожелаят. Около 15 милиона тона храна се изхвърля всяка година във Великобритания. Това струва 5 милиарда паунда.