Предлагаме ви в най-скоро време да опитате тази лесна и вкусна закуска за цялото семейство. Нежните сиренки на тиган , приготвени по нашата рецепта, стават копринено меки, а вкусът им даже превъзхожда този на любимите бухтички и мекици.
Копринени сиренки на тиган
Продукти:
500 грама извара
2 супени лъжици захар
1 ч.л. ванилова захар
щипка сол
1 яйце
4 с.л. брашно (2 супени лъжици в тестото и 2 супени лъжици за паниране)
растително масло
Приготвяне:
Вземете изварата, добавете към нея обикновената и ваниловата захар и започнете да мачкате сместа с вилица.
Добавете яйцето, солта, брашното, разбъркайте добре, докато се получи хомогенна маса.
С помощта на супена лъжица оформете от полученото тесто малки топчета, придайте им по-плоска форма и ги панирайте в брашно.
Загрейте тиган с растително масло. Вътре пуснете сиренките и пържете на умерен огън до златисто кафяво от двете страни.
Да ви е сладко!