Леле-мале, страшна вкусотия! От една седмица това е мезето към ракийката и още не ни е омръзнало!
22 Септември 2016
71625
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тези чушчици ще ви спечелят от първата хапка! Пържени и след това мариновани чушки , киснати в специална пикантна марината. Приготвянето им си заслужава!
Продукти:
700 гр. месести чушки
8 скилидки чесън
1/4 чаша олио
2 домата
1 връзка магданоз
1 връзка кориандър
1 с.л.
сол
1/2 чаша лимонов сок
2 с.л. захар
черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Измийте чушките, без да ги почиствате от семената и стеблото, след което ги запържете от двете страни в олио. Готовите чушки сложете в дълбок съд.
- Попарете доматите, махнете люспата и ги настържете или наситнете в блендер. Минете чесъна през преса, нарежете зелениите.
- Смесете доматите, лимоновия сок, чесъна, зелениите, солта, захарта, черния пипер. Добавете олиото, в което сте пържили чушките, и разбъркайте добре. Маринатата е готова!
- Залейте чушките с маринатата, покрийте с чиния и поставете отгоре й тежест от 1-2 кг. Сложете съда в хладилника за поне 2 часа.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари