25 Август 2014
9748
Снимков материал: pixabay.com
Състав
15кг. зеленчуци (зелени домати, пипер, моркови, карфиол, зеле, целина)
900 мл. олио
900 мл.
оцет
300 гр. сол
500 гр. захар
1 връзка магданоз
1 пакетче черен пипер на зърна
Подготовка:
1. Всички зеленчуци се мие хубаво. Карфиола ситно го разлистваме докато останалите зеленчуци ситно нарязване.
2. Всички нарязани зеленчуци оставяме през нощта в голям съд да пуснат от своя сок.
3. На другия ден се пълнят бурканите със зеленчуци.
4. Водата и зелечуците смесете с всички останали съставки (оцет, олио, сол, захар) и залейте всички буркани.
5. Затворете бурканите с капаци и ги поставете в голям съд, пълен с вода, за да поврят около десет минути.
300 гр. сол
500 гр. захар
1 връзка магданоз
1 пакетче черен пипер на зърна
Подготовка:
1. Всички зеленчуци се мие хубаво. Карфиола ситно го разлистваме докато останалите зеленчуци ситно нарязване.
2. Всички нарязани зеленчуци оставяме през нощта в голям съд да пуснат от своя сок.
3. На другия ден се пълнят бурканите със зеленчуци.
4. Водата и зелечуците смесете с всички останали съставки (оцет, олио, сол, захар) и залейте всички буркани.
5. Затворете бурканите с капаци и ги поставете в голям съд, пълен с вода, за да поврят около десет минути.
От тази доза ми излязоха 22 буркани.
Добър апетит !
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари