Приготвяме блата, като разбиваме на сняг белтъците, заедно със захарта. Добавяме двата жълтъка, продължаваме на разбиваме с миксера. Най-накрая добавяме една по една лъжиците брашно до получаването на хомогенна смес.
Застиламе 26 см тортена форма с хартия за печене, изсипваме сместа, заглаждаме и печем на 180С в предварително загрята фурна.
Изваждаме блатаи го оставяме настрана да изстине. През това време приготвяме парфето: пасираме измитите малини със захарта (може да използваме замразени такива, които предварително трябва да се размразят на стайна температура). Прибавяме заквасената сметана. Може да оставям няколко непасирани малинки, за да се получи по-пъстро парфе.
Разбиваме до пухкавост сладкарската сметана (трябва да е подсладена, а ако не е - добавяме пудра захар на вкус). Към основната смес прибавяме разбитата сметана. Разтваряме желатина в студена вода, изчакваме 5 минути да набъбне, втечняваме го до готовност като внимаваме да не заври и го добавяме към сместа, като много добре разбъркваме. Нареждаме блата в чиния, слагаме откопчаващ се тортен ринг и наливаме сместа. Охлаждаме за минимум 4 часа в хладилник, преди сервиране. Отгоре украсяваме с малини, мента или пресни горски плодове.
Малиново парфе
22 Юни 2012
65116
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари