Как да си направим компот от праскови най- бързо и най-лесно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим компот от праскови най- бързо и най-лесно
Как да си направим компот от праскови най- бързо и най-лесно
26214
Как да си направим компот от праскови най- бързо и най-лесно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичам консервирани праскови от най-ранна възраст. Все още помня момента, в който за първи път опитах този деликатес ...

Мама ме взе със себе си на рождения ден на приятелката си, а рожденичката изпече невероятно вкусна торта за гостите и я украси с парчета консервирани праскови.

Спомням си колко изненадана, че леля Лиля намери пресни праскови през декември, а тя само се засмя и разказа какво става.

Сега всяко лято навивам най-малко дузина буркани с праскови. Знам, че през зимата мога да се измъкна от най-тъжното си състояние, като просто отворя буркан с този вкусен плод.

И днес имам удоволствието да споделя с вас любимата си рецепта за консервиране на праскови. 

 

КОНСЕРВИРАНИ ПРАСКОВИ

СЪСТАВКИ

2 кг праскови
400 г захар
1 литър вода
2 ч.ч. лимонена киселина

 

ПОДГОТОВКА

Първата стъпка е да изплакнете добре прасковите и да ги изсушите с хартиени кърпи.

След това нарежете прасковите на половинки и отстранете костилките от тях. По желание можете да обелите и плодовете. За да направите това бързо и точно, потопете половинките праскови в съд с гореща вода за няколко минути, след което незабавно прехвърлете плодовете в ледената вода.

След това плътно поставете парчетата праскови в стерилизирани буркани и ги напълнете с вряла вода. След това покриваме бурканите с капаци и оставяме да престоят 20 минути.

През това време можете да приготвите сиропа. Комбинирайте вода, захар и лимонена киселина в тенджера и оставете да къкри на слаб огън до кипене при непрекъснато разбъркване. След като сиропът заври, го дръжте на огън още 3-4 минути.

Когато прасковите се влеят, отцедете бурканите и залейте с горещия сироп плодовете.

В крайна сметка остава само да завъртите бурканите, да ги обърнете и да покриете с одеяло. И след като се охладят, можете да ги преместите на тъмно, хладно място.

 

Надяваме се рецептата да ви е харесала. Чувствайте се свободни да оставите отзивите си в коментарите!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft