Мога да я ям всякак - печена, варена, в сладкиши. Когато опитах този пай, обаче, вече се убедих -...
21 Септември 2016
11486
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тиквата е любима не на един и двама. Днешната рецепта е вдъхновена от този благодат на есента.
Паят се получава фантастичен - с мека и ароматна сърцевина, и хрупкава маслена коричка. Непременно опитайте:
Продукти:
400 гр. брашно
250 гр. масло
3 яйца
900 гр. тиква
200 гр. захар
200 мл сметана
щипка сол
Приготвяне:
- В голяма купа пресейте брашното и добавете сол. След това прибавете размекнатото масло и го стрийте с брашното с ръце. Добавете 1 яйце и омесете тесто.
- Оформете тестото на топка и го пъхнете в хладилника за 30 минути.
- През това време обелете тиквата и отстранете семките. Нарежете сърцевината на кубчета и сварете в малко вода, докато омекне.
- Пасирайте готовата тиква - масата трябва да бъде хомогенна.
- Извадете тестото от хладилника и го разточете, после го прехвърлете във форма за печене. Набодете го с вилица и пъхнете в предварително загрята 190 градуса фурна за 12 минути.
- През това време разбийте тиквеното пюре с останалите яйца, захар, сметана, добавете ванилия, канела и сол.
- Изсипете плънката върху тестото във формата, а след това отново пъхнете във фурната за още 45 минути и печете на 180 градуса.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари