Може да е селско, но зимата си правим домашно пушено беконче. Отива и на кисело зелце, и на червено винце, а става супер лесно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Може да е селско, но зимата си правим домашно пушено беконче. Отива и на кисело зелце, и на червено винце, а става супер лесно:
Може да е селско, но зимата си правим домашно пушено беконче. Отива и на кисело зелце, и на...
49412
Може да е селско, но зимата си правим домашно пушено беконче. Отива и на кисело зелце, и на червено винце, а става супер лесно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Неведнъж са казвали, че сланината всъщност е  полезен продукт . Разбира се, ако го ядете в умерени количества. Количества от 10-30 грама на ден няма да навредят на фигурата ви, а ще имат положителен ефект върху здравето на сърцето и кръвоносните съдове, ще повиши имунната система и подобри здравето.

Предлагаме ви една чудесна рецепта за домашно приготвен варено-пушен бекон . Тайната е в съставките, в които се вари сланината, и по-специално в  лучените люспи . Тази рецепта е изпитана от повече от едно поколение!

Съставки:

1 кг свинска мас

1,5 л вода

1 чаша сол

7 скилидки чесън

100 гр.

лучени люспи

15 зърна черен пипер

5 дафинови листа

1 ч.л. лютеница или лютивка

2 щипки червен пипер

Приготвяне:

  1. Остържете кожата на сланината с нож, след предварително сте измили продукта.
  2. Сланинката ще бъде много вкусна, ако приготвите солен разтвор по тази рецепта: във вряща вода добавете чаша едра сол, дафинов лист, лютивката/лютеницата, черния пипер, 100 гр. лучени люспи . След като водата отново заври, ако е необходимо, добавете течен пушек.
  3. Изчакайте минутка, след което пуснете във водата резените сланина. Когато водата започнеа да ври отново, намалете огъня и варете в продължение на 5 минути. Изключете котлона. Оставете тенджерата да се охлади хубаво в продължение на 10 часа. Температурата трябва да е стайна.
  4. Извадете сланинката, подсушете върху хартиени кърпи и я натрийте с червен пипер и чесън. Сложете в хладилника за 2-4 часа.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft