ЧУДО-панировка за тиквички! Стават вкусни като мръвка, ако ги топнеш в това преди пържене:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ЧУДО-панировка за тиквички! Стават вкусни като мръвка, ако ги топнеш в това преди пържене:
ЧУДО-панировка за тиквички! Стават вкусни като мръвка, ако ги топнеш в това преди пържене:
25597
ЧУДО-панировка за тиквички! Стават вкусни като мръвка, ако ги топнеш в това преди пържене:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви научим как да панирате тиквичките така, че да станат по-вкусни от месото на трапезата! Тази рецепта е лесна и сполучлива, а с нея успешно може да панирате и всякакви други зеленчуци - гъби, карфиол, броколи и пр. Приготвени така, пържените тиквички не стават мазни и тежки, а запазват свежестта си и можеш да си хапнеш донасита, без да ти стане тежко.

Ето рецептата за най-вкусната панировка за тиквички :

Най-вкусната панировка за тиквички

Продукти:

2 яйца

100 милилитра кисело мляко

1 скилидка чесън

тиквички

4 супени лъжици обикновено брашно

сол

подправки по желание

Приготвяне:

Първо измийте тиквичките с хладка вода и отстранете горния и долния край.

След това нарежете зеленчуците на средно големи ивици с ширина около един сантиметър.

Поставете филийките тиквички в дълбока купа, добавете сол, добавете счуканата скилидка чесън и ги оставете да починат за около петнадесет минути .

тиквички със сол

Междувременно разбийте яйцата в малка купа и подправете със сол и черен пипер.

Когато яйцата се разбият, добавете киселото мляко и малко брашно.

Разбийте на полутечната смес (по-рядко от кексово тесто).

яйца и брашно

След 15 минути тиквичките пускат сока си, отцедете го.

След това потопете отделните парчета тиквички първо в брашното, след това в панировката и накрая отново в брашното.

Пуснете тиквичките в сгорещено олио и пържете от всички страни до златисто кафяво на слаб огън.

панирани тиквички

След това можете да попиете излишната мазнина върху домакинска хартия. Поднесете тиквичките със сос по желание - млечен, чеснов или заквасена сметана. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft