Тази невероятна 10-минутна торта е чудесен вариант за бърз десерт , когато гостите ви буквално са на прага. Дори дете ще се справи с приготвянето ѝ, а вкусът е невероятен - наситен и сочен. Приготвя се бързо, изяжда се бързо, а е и много ефектна на вид.
Редена бисквитена торта
Продукти:
2 пакета бисквитки - тъмни и светли, 600-700 гр.
380 гр. извара 9%
100 гр. пудра захар
300 мл сметана с масленост 33%
150 мл захарен сироп
Приготвяне:
Пригответе всички съставки.
Извадете сметаната от хладилника и разбийте с миксер с пудра захар.
Разбийте извара с пасатор или разтрийте през сито. Можете да си направите домашна извара. Основното нещо е да не е кисела.
Смесете изварата с 2 с.л. супени лъжици сметана. Разбийте с пасатора. След това още няколко супени лъжици сметана и разбийте отново с пасатора. Прехвърлете цялата извара в сметаната и разбъркайте до гладка смес.
Може да използвате захарен сироп (вода и захар в съотношение 1:1) или още по-лесно - сиропа от консерва ананас.
Трябва ви форма с пръстен с диаметър 18 см. Застелете я с пергаментова хартия. Намажете дъното на формата с крем. Няколко супени лъжици крем ще са достатъчни.
Разпределете слоевете бисквитки: за да направите това, вземете тъмна бисквитка, потопете в сироп и поставете във формата изправена отстрани. Запълнете целия диаметър с бисквити. Внимателно намажете с крем с дебелина около 1 см.
След това повторете същото със светлите бисквитки: накиснете в сироп и закрепете изправени, притискайки плътно към крема. Правете това, докато мястото във формата свърши, като редувате бисквитките по цвят. Можете да използвате само един цвят бисквити, ще бъде не по-малко вкусно.
Намажете отгоре с крем, запълвайки празнините. Смелете тъмни бисквитки в блендер и с трохите поръсете отгоре тортата.
Поставете в хладилника за няколко часа, за да стегне и да попие крема.
Украсете по ваш вкус. Например плодове, ядки или просто шоколад.
Нарежете на порции и сервирайте.
Приятен апетит!