Този сладкиш стана известен благодарение на медиите. За него често говорят по телевизията, в кулинарните блогове и форуми в интернет. Ако все още не сте чували за "умния" сладкиш или не сте имали време да го пробвате, нашата статия е за вас! Защо се нарича "умен"?
Тайната е в това, че не е необходимо да се подготвят отделно основа, пълнеж и глазура. В процеса на печене той сам се разделя на слоеве: мека основа, крем карамел и ванилено суфле! Въпреки това, дори и най-известните готвачи признават, че от първия път не са успели да го прияготвят правилно! Както се казва, за всичко е нужна практика, но кой знае, може би на вас ще ви се получи от първия път?
Умен сладкиш
Съставки
- 100 гр. пшеничено брашно
- 4 яйца
- 500 мл прясно мляко
- 150 гр.
Приготвяне:
- Разтопете маслото и го охладете.
- Разделете белтъците от жълтъците.
- Разбийте жълтъците със захарта и ваниловата захар.
- Добавете маслото и отново разбийте.
- Постепенно добавете брашното. Разбъркайте добре.
- Изсипете топлото мляко и отново старателно разбъркайте.
- Добавете внимателно разбитите на твърда пяна белтъци.
- Намажете форма за печене с масло и внимателно изсипете вътре тесто.
- Печете в предварително загрята на 180 ° С фурна за около 45 минути.
Забележка: Не трябва да отваряте вратата на фурната по време на печенето, тъй като това може да повреди "умния" сладкиш!